Minnan luokka

Viikkosuunnitelma viikoille 48 (ma 25.11.-pe 29.11.)

Hei!

Syyslukukauden viidestoista kouluviikko alkaa olla lopuillaan ja pian on selvitty pimeästä marraskuusta kunnialla! Joulukuussa valmistellaan joulua ja vaikka vielä pimenee, jotenkin kuitenkin helpottaa. Tällä viikolla olemme viettäneet Lapsen oikeuksien päivää teema-aamupäivän merkeissä. Ohjelmassa oli mm. limboamista, oman kuvan piirtämistä, ystäväkirjan sivun täyttämistä, pelaamista sekä aiheeseen liittyvän filmin katsomista. Oppilaat ovat nyt myös keitelleet aamuteetä ja -kaakaota parin viikon ajan. Lämpimän juoman hörppiminen tunnin lomassa tuntuu olevan mieluisaa puuhaa! Matikassa aloitimme geometria-jakson ja historiassa omien. pienien tutkielmien tekemisen.

Huom!

· Alakouluikäisille suunnattu pelikerho kirjastossa vielä 3.12. klo 14.30-16. Maksuton eikä tarvitse ilmoittautua!

· Betty aloittaa terveystarkastukset ensi viikolla!

· ti 26.11. Pif -centeriin -> sisäliikuntavarusteet + pyyhe mukaan

· ke 27.11. MUSAKERHO normaalisti (mutta EI 4.12. ke)

· ke 27.11. EN -koe (kpl 4-6)

· ma 2.12. HI –”tutkielman” palautus Minnalle

AI: ti: kirjallisuus: Hanna Kökön kirjan ”Vaara”, luku 15 + ristikoita kirjaan liittyen, to: kuullun ymmärtäminen (Pieni pala suurkaupunkia) 2. ryhmälle/it, pe: kielenhuolto: Sijamuotojen opiskelua ja kertausta sekä tarinoiden lukemista/ joulutarinan aloittaminen/jatkaminen.

MA: Geometriaa. Kpl 38. Lasketaan suunnikkaan ja kolmion pinta-ala s. 152-153, kpl 39. Pieniä pinta-alan yksiköitä s. 156-157 ja kpl 40. Suuria pinta-alan yksiköitä s. 160-161.

EN: Ke 27.11. KOE -> kpl 4-6. Perjantaina kokeen palautus ja uutena kpl 7. The science of tomorrow. Opiskelemme: teknologiasanastoa, käskyjä sekä prepositioita.

RU: A2: Työn alla kpl 12: Var ligger biblioteket? Kertaamme suunnat, rakennuksia sekä suuntaa ilmaisevia prepositioita.

YM: Jatkamme ”Me nuoret -jaksoa”. Keskustelemme riippuvuuksista ihmisiin. Sammyn kanssa jatketaan Afrikka-esityksiä.

UE: 3. jakso; Virtauksia Itämerellä. Kpl 12: Kristinusko juurtuu Suomeen.

HI: Oppilaat tekevät henkilöesittelyä jostain tämän jakson historiallisesta henkilöstä, esim. Martti Luther. Työ korvaa perinteisen kokeen. Liuku 3: Uusi aika alkaa Suomessa. Kpl 11. Kalmarin unioni.

LI: Liikuntaa Pif-centerissä.

KU: Teemme ehtiessämme jouluisia koristeita käytävien seinille.

KS: Toimitaan Jarnon/Anna Leenan ohjeiden mukaan

Mukavaa viikonloppua, Minna

• ti 26.11. Pif -centeriin
  • ke 27.11. musakerho
  • ke 27.11. EN -koe (kpl 4-6)
  • pe 29.11. PIKKUJOULUT -> saatuoda herkkuja + lahjan (max. 2€)
  • ma 2.12. HI -tutkielman palautus!

Läksyt:

Huom! Laitan tästä päivästä eteenpäin läksyt päivän päätteeksi koottuna Wilma-viestinä kaikille. Tämän päivän läksyt jo ilmoitettu! :)

• ke 28.8.

RU (B1): Harjoittele pikkutestiä (ma 2.9.) varten (monisteessa vinkkejä)! Lisäksi s. 20 "V" ja s. 23 "Min sida".

Laitoin teille oppilaille wilma-viestit tämän päivän asioista ja tulen vastaisuudessa toimimaan samalla tavoin. Tänne en siis kirjoita enää läksyjä, vaan viestitään jatkossa vain wilman kautta :) / Tuuli

• to 22.8.

MA: Joko vihkoteht. 4-7 s. 21 tai teht. 10 loppuun s. 22

YHT:OPPI: -

AI: sanelu/it -> ei läksyä!

• ke 21.8.

EN: Suom. kpl 1 + tee teht. 4 ja 5 s. 15

RU: Lue kpl 7a på svenska, harj. epäsäänn. verbejä sekä tee teht. 10a

RU (B1): Harjoittele luvut 0-10 (s. 16 "O") ja tee teht. "P" s. 17. Mikäli lukujärjestys jäi kesken (s. 15), täydennä sitä niin, että olet kirjoittanut vähintään 5 eri oppiainetta ruotsiksi. / Tuuli

MA: mökki 5 + teht. 2 ja 3 s. 21

• ti 20.8.

UE: Pohdintatehtävä vihkossa (kpl 1)

MA: teht. 4-5 s. 17 + mökki 4

YM: -

YHT.KUNTAOPPI: -

AI: Harry Potter -tehtävä liimattu kirjallisuusvihkoon

• ma 19.8.

MA: teht. 4-7 s. 13 + mökki 3

• ti 13.8.

AI: "Ajatuskartta minusta" (faktoja, haaveita, luonteenpiirteitä ja tavoitteita) -> pe 16.8.

MA: s. 4 + mökki 1

• ke 14.8.

EN: teht. 2 ja 3 s. 9 sekä teht. 6 s. 11

RU: (A2) Taivuta 6 subst. neljässä muodossa sekä kirjoita kaikista substantiiveista yksi esimerkkilause