Minnan luokka

Viikkosuunnitelma viikolle 44 (ma 26.10.-pe 30.10.)

Hei! Ekaluokkalaisten kymmenes kouluviikko alkaa olla lopuillaan ja säät ovat muuttuneet syksyisiksi. Seuratkaa säätiedotteita ja laittakaa lapsille asianmukaiset varusteet mukaan. Me menemme välituntisin ulkoilemaan eikä katosmahdollisuuksia liiemmin ole, joten sateella sadevarusteet ja ainakin vaihtosukat mukaan.

Osalle omista vaatteista huolehtiminen on vielä haastavaa; sen huomaa päivän päätteeksi naulakkoon jääneistä vaatteista tai esim. reissuille (uimahalli, Pif-center) unohtuneista tavaroista. Me aikuiset olemme toki oppilaiden apuna ja tukena, mutta joka paikkaan emme ehdi/kaikkea huomaa. Pikkuhiljaa tämäkin asia helpottuu!

Tällä viikolla olemme mm. opiskelleet O,o -kirjaimen sekä äänteen valmiiksi sekä laulaneet vielä Mökötystangoa.😊. Tämän lisäksi olemme opiskelleet pitkiä yhteen- ja vähennyslaskuja, käyneet hikoilemassa Pif-centerissä sekä keskustelleet eri murteista. Joka aamu joku meistä aikuisista on lukenut keskusradiossa Murre-Aku Ankasta eri murteella jonkun tarinan.

Myös huovasta tehdyt sienet tulivat melko lailla valmiiksi ja englannin tunnilla leikimme ”Kapteeni käskee -leikkiä” tekemisen sanoilla in English. Paljon on ollut puuhaa siis jälleen! 😊

HUOM!

· Lola -koira aloittaa yökyläilyt. Lola kulkee koteihin omassa kassissa ja siellä on myös yökyläilyvihko ohjeineen.

· pe 30.10. vietämme luokittain pienimuotoista Halloween -juhlaa. Oppilaat saavat pukeutua naamiaisasuun halutessaan ja oppilaskunta järjestää päivän/viikon aikana pientä ohjelmaa luokille.

· ke 18.11. Pif-centeriin.

AI: Uutena N,n -kirjain ja äänne.

Jatkamme edelleen LUKUPASSIEN käyttöä. Oppilaat pyytävät kuittauksen kotoa luettuaan lukuläksyn 3 kertaa ääneen.

Sanelut jatkuvat perjantaisin viikon aikana opitun äänteen asioista.

MA: Luku 10 s. 116-119, Harjoitellaan s. 120-123, Lukujen suuruusjärjestys s. 124-127 sekä Kerrataan hajotelma s. 128-131.

YM: Ihmisjakso, Kehon osien tutkiminen jatkuu.

US: Tapoja ja perinteitä, tarina: Merkkipäivä.

EN: Tekemisen sanoja. Pantomiimia. Kapteeni käskee -leikki.

KU: Halloween -työ; kummitukset ja/tai kurpitsat.

MU: Halloween -lauluja + rytmittelyä.

KS: Sieni -ompelutyöt valmiiksi. Isänpäivä lähestyy…

LI: Ulkoleikkejä ja -pelejä.

Lokakuisin terkuin, Minna

Reissukansiossa tulee pe 23.10. kotiin:

• Viikkosuunnitelma

• vko 44 vietetään Halloweenia

• pe 30.11. saa pukeutua naamiaisasuun halutessaan

Läksyt:

• Merkitsemme läksyt Tanjan kanssa oppilaan kirjaan post it -lapulla sekä rastilla ja päivämäärällä -> Läksy tehdään aina seuraavaksi päiväksi ja kirja tuodaan kouluun.