TUULIN LUOKKA

Läksyt

• to 21.11.
    • matikka: oma läksy kpl 37
    • enkku: Writer s. 63 t. 1-3 + harjoittele kuvasanastoa Readerista "Start 6" s. 39
  • ke 20.11.
    • Äidinkieli: t. 3 Oppikirjan aukeamalta s. 50-51
    • matikka: kpl 36 oma läksy
  • ti 19.11.
    • matikka kpl 35 oma läksy
    • englanti: Writer s. 62, kertaillaan opittua -> Kirjoita vihkoon "kiekon" mallien mukaan englanniksi.
  • ma 18.11.
    • matikka: kpl 34 oma läksy
    • äikkä: Harjoituskirja s. 30-31 KOKONAISUUDESSAAN -> kertausta äikän kielioppitestiin ja oma arviointi. Tätä on aikaa tehdä ylihuomiseen KESKIVIIKKOON asti.

Viikkotiedote

vko 47

äidinkieli: Harjoitellaan itsearviointia omasta tekstistä sekä palautteen antamista kaverille hänen kirjoituksestaan. Kotiharjoitteluna oppilaat saavat kerrata kielioppiasioita harjoituskirjasta ja koulussa tehdään loppuviikosta kielitiedon koe liittyen näihin. Aloitetaan vähitellen uusi jakso lukukirjasta, tutustutaan kirjallisuusnäyte-osioon ja harjoitellaan luetunymmärtämistä.

matikka: Jatketaan jakolaskujen parissa ja varmistetaan kertolaskun yhteyttä jakolaskujen ratkaisemisessa. Harjoitellaan lukujen ja kysymysmerkin lisäämistä palkkikuvioihin. Muodostetaan laskulausekkeita kuvasanallisista ostostehtävistä ja ratkaistaan näitä. (kpl:eet 34-37)

ymppä: Koe “Vesi-jaksosta” (kpl:eet 22-25) perjantaina. Toisella tunnilla aloitetaan uusi jakso “Talvella” kappaleesta 17.

enkku: Sanakoe kpl:sta 5, kertaillaan asioita. Aloitetaan kpl 6 “The school under the sea”. Tutustutaan koulutarvikkeisiin ja muutamiin “paikkamääreisiin” in, on, under, behind.

uskonto: Joosefin tarina jatkuu..

Ajankohtaista

• pe 22.11. ympänkoe (kpl:eet 22-25 -> "Vesijakso"), vinkkejä harjoitteluun alla:
    • Kappaleiden lukeminen kirjasta

-> erityisesti: otsikot, kuvat ja kuvatekstit, "Tärkeää" -laatikot, tummennetut sanat tekstissä (avainsanat), tehtävien kysymyksiin vastaaminen suullisesti (kappaleiden lopussa)

• Vihkon muistiinpanojen ja tehtävien kertaaminen

Käytännön juttuja

• Ajankohtaiset asiat ja tärkeät, tulevat päivämäärät ovat näkyvillä täällä oman luokkani sivuilla.
  • Wilman kautta saatan lisäksi joskus tiivistetysti lähettää postia yhteisesti, kun sellainen tunne tulee :)
  • Yhteydenpito kodin ja koulun välillä tapahtuu wilman ja työpuhelimeni (040 488 6037) kautta. Sähköpostitse voi myös lähettää viestiä: tuuli.kauppila@edu.parainen.fi
  • Viestikansiossa paperit kulkevat molempiin suuntiin kodin ja koulun välillä. Tarkistakaa ja tyhjentäkää kansiot perjantaisin - joka viikko postia ei kuitenkaan tule.
  • Poissaoloista pikaisesti viestiä joko wilmaan tai tekstarina, kiitos!
  • Kotitehtävät merkitään koulussa muistilapuin oppilaiden kirjoihin/vihkoihin. Kotiin kulkeutuvat vain ne kirjat ja vihkot, mistä on tullut läksyä. Läksyt tehdään seuraavaksi päiväksi (ellei muuta sovittu).
  • Oppilas on saanut koulusta kirjoitusvälineet, joita säilytetään pulpetissa. Kotoa olisi hyvä löytyä samantyyppinen perussetti kotitehtävien tekemiseen. Lyijykynän ja kumin lisäksi tarvetta tullee värikynille, viivaimelle, saksille ja liimalle.
  • Liikuntatunteihin tulee varustautua urheiluun soveltuvalla vaatetuksella myös kelit huomioiden. Vesipullo on suositeltava! Pif-center-käynneille mukaan tulee ottaa sisäliikuntavaatteiden lisäksi pyyhe.
  • Tukiopetusta on mahdollista pitää torstaisin klo 12.30 - 13.30. Ilmoitan tarpeesta etukäteen henkilökohtaisesti. TO-toiveen voi esittää yhtäläillä kotoa, joten rohkeasti vain yhteyttä siinä tapauksessa :) Oppilaan koulukuljetus hoidetaan koulun puolesta tukiopetuspäivinä.

Yhteistyöterveisin,

Tuuli