Liisan luokka

AJANKOHTAISTA:

• En-koe pe 23.10.

• Pif-center ke 28.10.

• En-sanakoe (hedelmät) pe 30.10.

• Halloween-tapahtuma pe 30.10.

VIIKKOTIEDOTE (vko 44)

ÄIDINKIELI

· Uutinen – luetaan ja tutkitaan uutisia (harj.kirja s. 12-13)

· Oikeinkirjoitussääntöjen kertausta (harj.kirja s. 30-31)

MATEMATIIKKA – uusi jakso: Jakolaskua

· Jakajana luvut 2 ja 3 / Jakajana luku 10 / Jakajana luvut 4 ja 5

· Nyt jakolaskujakson alettua on erityisen tärkeää, että kertotaulut on hallussa!

· Kertotaulutestit: 2. (ma), 3. (ti), 4. (to) ja 5. (pe)

YMPÄRISTÖOPPI - kpl. 27 Suomen säät vaihtelevat

· Olemme aloittaneet Suomi-jakson. Tästä jaksosta tulee koe (marraskuussa).

· Joka viikko tulee lukuläksyä.

· Mahtavaa! Suomi-aiheiset pistarit menivät koko porukalla todella hienosti! 😊

ENGLANTI – kpl. 3 ”Do you like apples?”

· aihepiiri: hedelmiä ja vihanneksia

· rakenne: I like… / I don’t like... / Do you like…?

· Hedelmät ulkoa (Reader s. 27) -> pe

LIIKUNTA

· Keskiviikkona 3. luokka menee PIF-centeriin. Lähtö klo 8.30 / paluu koululle n. 10.45.

· Sisäliikuntavaatteet ja pyyhe mukaan! Halutessaan voi ottaa myös juomapullon ja sisäpelikengät.

MUSIIKKI

· Olemme aloittaneet musiikin tunnilla Anssi Tikanmäen 8-osaisen ”Maisemakuvia Suomesta”-teoksen kuuntelun. Työstämme kuuntelukappaleista kuvataidetöitä, maisemakuvia. Aihe integroituu mukavasti kuvataiteen lisäksi myös ympäristöopin Suomi-jaksoon.

TIEDOKSI

· Oppilaskunnan hallitus järjestää meille Halloween-ohjelmaa perjantaille. Oppilaat saavat halutessaan pukeutua naamiaisasuihin. Jokaisesta luokasta palkitaan paras puku. Lisäksi 6. lk järjestää myyjäiset, jonne jokainen luokka pääsee omalla vuorolla ostoksille (max 3 € mukaan). Kouluun saa tuoda myös kohtuudella omia herkkuja. Kaiken kukkuraksi Koti- ja kouluyhdistys jakaa oppilaille Halloween-pussukat. Hauska päivä siis tiedossa!

· Nyt pukeutumisessa kannattaa panostaa sateenkestäviin varusteisiin. Vaihtosukat kannattaa laittaa reppuun!

· Jos Wilman kanssa on ongelmia, olettehan yhteydessä kouluun. Olen havainnut, että Wilma-viestini eivät saavuta kaikkia.

· HUOM! Olen opiskelemassa ti-ke

Mukavaa viikonloppua toivotellen,