Valinnaisten aineiden kurssiesittelyt

a) VALINNAINEN TANSSI 2020-2021

Valinnainen tanssi sisältää lattaritansseja sekä suomalaisia tanssilajeja.

Tutustumme mm. chachan, salsan, samban, merenquen, funanan, bachatan, jiven ja pason askelkuvioihin.

Et tarvitse tanssiparia. Liikumme yhdessä sekä yksittäin musiikin säestyksellä.

Kurssin edetessä tutustumme myös tanssiin ilmaisun välineenä.

b) KUVATAIDEKURSSI

Tavoitteet

- ympäristön kuvien ja taidekuvien tarkastelu ja arviointi sekä kuvista keskusteleminen käyttäen kuvien tarkasteluun liittyvää termistöä

- taiteen tekemisen perustekniikoiden harjaannuttaminen

Sisällöt omia kuvia/teoksia tuottaen

- itseilmaisuun rohkaiseminen

Sisällöt

- käytetään erilaisia kuvia (mm. taidekuvat, mediakuvat) virikkeinä omien kuvien tuottamiseen

- harjoitellaan lyijykynä-, hiilipiirustus- ja liitutekniikoita

- perehdytään erilaisiin maalaustekniikoihin (vesi-, peite- ja pulloväri)

- tehdään portfolio omista kuvataidetöistä (itsearviointi)

- Kurssin tarkempi sisältö määräytyy lopulta oppilaiden kanssa yhdessä suunnitellen ja heidän toiveita kuullen

c) AVARUUSMATKA

Avaruusmatka on ympäristöpin valinnainen kurssi, jossa syvennetään ymmärrystä avaruuteen liittyvissä asioissa. Minkälaisia planeettoja on olemassa ja mistä aineista ne ovat syntyneet? Mitä ovat tähdet ja tähdenlennot? Entäpä eksoplaneetat? Minkälaisia galakseja on olemassa? Ehkäpä avaruus ei lopukaan s-kirjaimeen???

Kurssin aikana tutustumme myös avaruusmatkailuun. Mikä on avaruusasema ja mitä siellä tehdään? Tutustumme myös astronauttien varustukseen ja sekä erilaisiin tapoihin tutkia avaruutta.

Tervetuloa avaruuden äärettömyyksien äärelle!

d) ”PYSY KUNNOSSA” – kurssi

Kurssin tarkoituksena on ylläpitää omaa kestävyys – ja lihaskuntoa. Tunnit pitävät sisällään alku – ja loppuverryttelyt sekä kestävyys – ja lihaskunto-osiot.

Kurssi on tarkoitus pitää pääsääntöisesti ulkona, joten on tärkeää, että osallistujilla on hyvät säänmukaiset sekä esim. lenkkeilyyn, jumppaamiseen ja pelaamiseen sopivat varusteet.

Sitten vaan reippaasti ilmoittautumaan kurssille! Hophop! =)

e) SUOMEN KANSALLISPUISTOT

Tavoitteet:

Tutustuttaa oppilaat Suomessa oleviin kansallispuistoihin mm. videoin, kuvin ja kirjoitetun materiaalin avulla.

Sisällöt:

* Opimme mm. kansallispuisto -käsitteen -> mitä siellä saa/ei saa tehdä (vrt. jokamiehenoikeudet).

* Opiskelemme missä päin Suomea kansallispuistot sijaitsevat, minkälaista kasvillisuutta, eläimistöä ja vesistöjä alueilla on.

* Tutustumme myös mm. kansallispuistojen kävijämääriin ja kokoihin eli teemme erilaisia vertailuja näiden välillä.

* Kurssi kuuluu pääosin ympäristöopin sisältöihin, mutta yhdistämme kurssilla sisältöihin myös vahvasti kuvataiteen sisältöjä tekemällä kuvataidetöitä esim. jostain eläimestä, kasvista tai maisemasta.

* Mahdollisuuksien mukaan koitamme tehdä retken esim. Teijon kansallispuistoon tai vaihtoehtoisesti retken lähiluontoon.

Tervetuloa tutustumaan Suomen upeaan ja ihmeelliseen luontoon!